Jump menu

Main content |  back to top

Podjetje Shell Adria d.o.o. je ustanovljeno leta 1994 kot operativna enota multinacionalnega podjetja Royal Dutch Shell plc.

Osnovna dejavnost podjetja je uvoz in prodaja nafte, naftnih derivatov in euroShell kartično poslovanje.

V svoji kratki zgodovini je našemu podjetju uspelo ustvariti pomemben poslovni uspeh. Kontinuirano razvijamo sodelovanje z vodilnimi industrijskimi in transportnimi podjetji, ki so v nas prepoznala profesionalnega  in zanesljivega partnerja.

Z vašo pomočjo razvijamo rešitve za prihodnost!

Shellovo poslanstvo je v zadovoljevanju človeških potreb po energiji po celem svetu, pri tem pa se ozira na ekološko sprejemljiva konvencionalna goriva kot tudi na alternativne izvore energije.

To je Shellov prispevek k razvoju, pri tem pa vzdržuje ravnotežje med stroški razvoja in skrbjo za okolje kot tudi odgovornostjo do ljudi.

Shell Group je nizozemsko-angleška družba, ki je preko svojih podjetij prisotna v več kot 130 državah in pokrajinah sveta,  zaposluje 108.000 ljudi in skupnim kapitalom preko 100 milijard USD.

Vsak dan proizvede 2,3 milijona sodčkov nafte, 200 milijonov kubičnih metrov zemeljskega plina in oskrbi okoli 30 milijonov kupcev na svojih več kot 40.000 bencinskih črpalkah.

Sedemdeset prekooceanskih tankerjev prepelje nafto v 45 Shellovih rafinerij, ki proizvedejo najkakovostnejša goriva, maziva in kemikalije.

V njihov razvoj in raziskave se letno vlaga preko 400 milijonov USD.

Da je vse to mogoče so potrebni odgovorni in predani ljudje, ki se pri svojem delu držijo Shellovih splošnih načel poslovanja med katerimi so najpomembnejša:

  • Iskrenost, poštenost in spoštovanje ljudi, ne glede na to ali gre za zaposlene, kupce, poslovne partnerje ali delničarje.
  • Finančna poštenost. Shell ne dopušča podkupnin in korupcije.
  • Nepodpiranje političnih strank.
  • Stalna skrb za ohranjanje zdravja, varnosti in okolja.

Spoznajte več o poslanstvu in ciljih, poslovnih aktivnostih in organizaciji skupine Shell.

place Holder

Načela poslovanja

Shellova splošna načela poslovanja (SGBP - Shell Global Business Principles), so bila popravljena v augustu 2005, upoštevaje ustanovitev Royal Dutch Shell plc in ostalega razvoja odkar so bila nazadnjeje posodobljena leta 1997.