Jump menu

Main content |  back to top

Če nam predložite svoje osebne podatke, bomo to obravnavali kot dovoljenje – kjer bo to potrebno in ustrezno – za razkritja, na katera se nanaša ta pravilnik.
Za več informacij kliknite povezavo

Kaj zajema ta pravilnik o zasebnosti?

Namen tega pravilnika o zasebnosti je, da vas obvestimo o uporabi vaših osebnih podatkov, ki se zberejo med obiskom enega od naših spletnih mest.

Ta pravilnik velja za večino naših spletnih mest, vendar bomo ob nekaterih priložnostih morda potrebovali nekoliko drugačen pravilnik o zasebnosti. Če ima neko spletno mesto družbe Shell drugačen pravilnik o zasebnosti, bo jasno razloženo, da se razlikuje od tega splošnega pravilnika o zasebnosti družbe Shell. Med obiskovanjem spletnih mest družbe Shell preverite pravilnik o zasebnosti za vsako spletno mesto, ki ga obiščete, in ne domnevajte, da ta pravilnik o zasebnosti velja za vsa spletna mesta družbe Shell.

Kdo je odgovoren za osebne podatke, ki se zbirajo na tem spletnem mestu?

Vaše osebne podatke v bistvu nadzoruje družba Shell International B.V., ki je registrirana na Nizozemskem pod številko 27155369; registrirani prostori družbe so na naslovu Carel van Bylandtlaan 30, 2596 HR Haag, Nizozemska.

Posebno obvestilo – če ste mlajši od 13 let

Naše spletno mesto ni namenjeno otrokom, mlajšim od 13 let, zato ne bomo namerno zbirali, uporabljali, posredovali ali kakor koli drugače obdelovali nobenih osebnih podatkov otrok, mlajših od 13 let. Zato vas tudi prosimo, da nam ne pošiljate osebnih podatkov (na primer imena, naslova in e-poštnega naslova), če ste mlajši od 13 let. Če ste mlajši od 13 let in nam vseeno želite zastaviti vprašanje ali uporabljati to spletno mesto na kakršen koli način, za katerega je treba predložiti osebne podatke, prosite starša ali skrbnika, da to stori v vašem imenu.

Namen zbiranja vaših podatkov

Eden od namenov našega spletnega mesta je, da vam sporočimo, kdo smo in kaj počnemo. Osebne podatke (vključno z imenom, naslovom, telefonsko številko in e-poštnim naslovom) zbiramo ter uporabljamo, ker nam to omogoča, da vam bolje ponudimo zahtevane storitve ali posredujemo informacije. Vaše osebne podatke torej nameravamo uporabljati za:

  • odgovarjanje na predložene poizvedbe ali zahteve,
  • obdelavo predloženih naročil ali vlog, 

  • upravljanje ali drugačno izpolnjevanje obveznosti, povezanih s kakršnim koli dogovorom z vami,
  • predvidevanje in reševanje težav z blagom ali storitvami, ki vam jih dobavljamo
  • ustvarjanje izdelkov ali storitev, ki bodo morda ustrezali vašim potrebam.

Pri izboljševanju storitev bomo morda želeli uporabiti vaše osebne podatke za neposredno trženje.

Ker spoštujemo vašo zasebnost, bomo uporabili vaše osebne podatke za ta namen, samo če boste seznanjeni s to možnostjo, in po potrebi vas bomo pred uporabo osebnih podatkov za neposredno trženje vprašali za dovoljenje.

Če boste kadar koli želeli, da prenehamo uporabljati vaše podatke za katerega koli ali vse naštete namene, se obrnite na nas, kakor je določeno v nadaljevanju.

Uporabo vaših podatkov za te namene bomo prekinili, takoj ko bo to razumno mogoče.

Poleg tega bodo v okviru storitev, ki vam jih ponujamo na svojem spletnem mestu, zbrani osebni podatki (občasno) posredovani izbranim tretjim osebam, ki so lahko zunaj Evropskega gospodarskega prostora (»EGP«).

To se lahko zgodi, če je na primer kateri od naših strežnikov občasno v državi zunaj EGP ali če je kateri od naših ponudnikov storitev v državi zunaj EGP.

Te tretje osebe ne bodo uporabljale vaših osebnih podatkov za noben namen razen tistih, o katerih so se dogovorile z nami. Družba Shell od teh tretjih oseb zahteva, da uporabljajo ustrezno raven zaščite, ki zagotavlja varnost vaših osebnih podatkov.

Vaše osebne podatke cenimo, zato bomo ob njihovem prenosu iz EGP ustrezno ukrepali, da bodo vaše pravice do zasebnosti ostale zaščitene.

Če uporabljate naše storitve, ko ste zunaj EGP, se bodo vaši podatki morda prenesli iz EGP, da vam bomo lahko zagotovili te storitve.

Razen kot je določeno v tem pravilniku o zasebnosti, brez vašega dovoljenja ne bomo razkrili nobenih osebno določljivih podatkov, razen če imamo do tega zakonsko pravico ali obveznost (če je to potrebno na primer zaradi pravnega postopka ali za namene preprečevanja goljufije ali drugega kaznivega dejanja) ali če verjamemo, da je takšno dejanje potrebno za zaščito oziroma obrambo naših pravic, lastnine ali osebne varnosti ali pravic, lastnine ali osebne varnosti naših uporabnikov oziroma strank ali drugih posameznikov.

Če ste ob predložitvi osebnih podatkov ali pozneje navedli, da ne dovolite njihove uporabe za določen namen, vam zagotavljamo, da vaših podatkov ne bomo uporabili za ta namen.

Zbiranje neosebnih podatkov

Morda bomo uporabljali samodejno zbiranje neosebnih podatkov o vas, na primer katere spletne brskalnike uporabljate ali s katerega spletnega mesta ste se povezali na naše. Morda bomo tudi združili podatke, ki ste jih predložili na spletnem mestu (na primer vašo starost in kraj, kjer živite).

Na podlagi teh podatkov vas ni mogoče prepoznati, uporabljali pa jih bomo samo kot pomoč pri zagotavljanju učinkovite storitve na tem spletnem mestu. Občasno bomo te neosebne ali združene podatke morda posredovali tretjim osebam, ki jih bodo uporabljale v povezavi s tem spletnim mestom.

Naše sodelovanje z vami

Ker nas zanima vaše mnenje in ker cenimo povratne informacije strank ter obiskovalcev, smo pripravili oglasne deske, novičarske skupine ter zmogljivosti za povratne informacije, elektronsko pošto in forume oziroma klepetalnice.

Če bo to spletno mesto kadar koli ponujalo klepetalnice, oglasne deske, novičarske skupine itd., bomo morda zbirali osebne podatke, ki jih boste tam razkrili. Uporabili jih bomo skladno s tem pravilnikom o zasebnosti.

Seveda pa ne moremo nadzorovati in odgovarjati za to, kako bodo vaše osebne podatke uporabile druge osebe, katerim jih boste dali na razpolago na tem spletnem mestu.

Svetujemo vam, da pazite, katere osebne podatke razkrivate na ta način.

Ohranjanje pravilnosti naših zapisov

Svoje podatke o vas želimo ohraniti čim pravilnejše. Če bi radi preverili, spremenili ali izbrisali podatke, ki ste nam jih predložili, se obrnite na nas, kakor je določeno v nadaljevanju.

Varnost vaših osebnih podatkov

Ker cenimo vaše osebne podatke, bomo zanje zagotovili ustrezno raven zaščite. Zato smo uvedli tehnologijo in pravilnike, ki bodo ščitili vašo zasebnost pred nepooblaščenim dostopom in nepravilno uporabo. Ko bo na voljo nova tehnologija, bomo te ukrepe ustrezno posodobili.

Uporaba osebnih podatkov, ki ste jih predložili na drugih spletnih mestih

Na naših spletnih mestih so lahko povezave do drugih spletnih mest ali pa vas povezava drugje napoti na naše spletno mesto. Kot si lahko predstavljate, ne moremo biti odgovorni za pravilnike o zasebnosti in prakso na drugih spletnih mestih.

Takšna vsebina je skladna s pogoji uporabe, kakršnimi koli dodatnimi smernicami in informacijami o zasebnosti, ki so jih lastniki vsebine objavili na zadevnem spletnem mestu v zvezi z njeno uporabo.

 

Priporočamo vam, da preverite pravilnik vsakega obiskanega spletnega mesta, da boste bolje razumeli svoje pravice in obveznosti, zlasti ob predložitvi kakršne koli vsebine na spletna mesta tretjih oseb. Če imate pomisleke ali vprašanja, se obrnite na lastnika ali skrbnika zadevnega spletnega mesta.

Pravilnik o piškotkih

Izraz »piškotki«, ki ga uporabljamo, se nanaša na piškotke in druge podobne tehnologije, zajete v Direktivi EU o zasebnosti in elektronskih komunikacijah.

  • Kaj je piškotek?

Piškotki so majhne podatkovne datoteke, ki jih brskalnik namesti v vaš računalnik oziroma napravo.  Piškotki pomagajo brskalniku pri navigaciji po spletnem mestu in sami po sebi ne morejo zbirati nobenih podatkov, shranjenih v vašem računalniku ali datotekah.

 

Kadar strežnik uporablja brskalnik za branje piškotkov, so lahko storitve spletnega mesta zaradi tega prijaznejše uporabnikom. Zaradi zaščite zasebnosti bo vaš brskalnik dovolil spletnemu mestu dostop samo do tistih piškotkov, ki vam jih je spletno mesto že poslalo.

  • Zakaj uporabljamo piškotke?

Piškotke uporabljamo, da bi izvedeli več o tem, kako uporabljate našo vsebino. To nam pomaga izboljšati uporabniško izkušnjo obiskovalcev našega spletnega mesta.

Piškotki si zapomnijo, katero vrsto brskalnika uporabljate in katero dodatno programsko opremo za brskalnik ste namestili. Poleg tega si zapomnijo vaše prednostne nastavitve, na primer jezik in geografsko območje, ki se ob ponovnem obisku spletnega mesta ohranijo kot privzete nastavitve. Piškotki omogočajo tudi ocenjevanje strani in izpolnjevanje obrazcev za komentarje.

Nekateri piškotki, ki jih uporabljamo, so sejni piškotki in trajajo samo, dokler ne zaprete brskalnika, medtem ko so drugi piškotki trajni in ostanejo v računalniku dalj časa.  Če želite več informacij o različnih vrstah piškotkov, ki jih uporabljamo, kliknite tukaj.

  • Kako se uporabljajo piškotki tretjih oseb?

Ponudniki nekaterih funkcij na naših spletnih mestih so tretje osebe, na primer YouTube pri straneh z vdelanimi videoposnetki ali povezavami do videoposnetkov. Ti videoposnetki ali povezave (enako velja za katero koli drugo vsebino, ki jo ponujajo tretje osebe) lahko vsebujejo piškotke tretjih oseb. Če želite informacije o tem, kako tretje osebe uporabljajo piškotke, preverite pravilnike na njihovih spletnih mestih. Če vas zanima več o piškotkih tretjih oseb, ki jih uporabljamo, kliknite tukaj.

  • Kako lahko zavrnem in izbrišem piškotke?

Piškotkov ne bomo uporabljali za zbiranje osebno določljivih podatkov o vas. Vendar pa lahko, če želite, zavrnete ali blokirate piškotke ponudnika Shell ali spletnih mest katerih koli tretjih oseb, tako da spremenite nastavitve brskalnika.

Več informacij boste našli v funkciji Pomoč v brskalniku.  Upoštevajte, da večina brskalnikov samodejno sprejema piškotke. To pomeni, da morate sami izbrisati ali blokirati piškotke, če nočete, da se uporabljajo.

Navodila za brisanje ali zavračanje piškotkov ter dodatne informacije o piškotkih na splošno so na voljo tudi na spletnem mestu www.allaboutcookies.org. Informacije o uporabi piškotkov v brskalnikih mobilnih telefonov ter navodila, kako zavrniti ali izbrisati te piškotke, boste našli v priročniku za uporabo mobilne naprave.

Vedeti morate, da boste po zavrnitvi uporabe piškotkov še vedno lahko obiskovali naša spletna mesta, vendar nekatere funkcije morda ne bodo pravilno delovale.

 

Spremembe tega pravilnika

Občasno bomo morda spremenili ta pravilnik o zasebnosti. Če v ta pravilnik o zasebnosti in način uporabe vaših osebnih podatkov uvedemo kakršne koli bistvene spremembe, jih bomo objavili na tej strani in se potrudili, da boste o morebitnih bistvenih spremembah obveščeni. Prosimo, da redno preverjate naš pravilnik o zasebnosti.

Kako se lahko obrnete na nas

Če bi se radi obrnili na spletno mesto Shell.com v zvezi z našim pravilnikom o zasebnosti, uporabite ta obrazec za stik s skrbnikom spletnega mesta Shell.