Jump menu

Main content |  back to top

Objave za javnost in medije

Belgija: izdaja računov pri plačilu cestnine z aparatom ITR+ ali Satellic

Shell Adria vam pri plačilu belgijske cestnine z aparatom ITR+ ali Satellic izda obračun, ki je osnova za plačilo cestnine, ne pa tudi za vložitev zahtevka za vračilo davka

Od 1.4.2016 je obvezno plačilo cestnine za tovorna vozila nad 3,5 tudi v Belgiji. Plačilo je možno z ITR+ (ITR Plus) ali Satellic napravo.

Shell Adria vam za transakcije narejene z omenjenimi napravami preko vaše kartice euroShell izda obračun, ki je osnova za plačilo cestnine. Original davčni račun vam pošlje cestninska družba oziroma izdajatelj naprave.

Uporabniki ITR+: original davčni račun vam pošlje Axxes po pošti. Račun morate dostaviti sami vašemu agentu za vračilo davka.

Uporabniki Satellic naprav: original davčni račun imate naložen na spletnem portalu Satellic. Z uporabniškim imenom in geslom vstopite na portal ter naredite prenos računov. Račun morate dostaviti sami vašemu agentu za vračilo davka.

POMEMBNO! V Belgiji je obdavčena cestnina samo na območju Valonijske (južne) regije. Ostali dve regiji (Flandrija in Bruselj) davka ne zaračunavata, zato le-teh računov ni potrebno pošiljati agentu za vračilo davka.

Orodja strani