Jump menu

Main content |  back to top

Na stotine metrov pod gladino oceana je zaradi izjemno visokega pritiska in ledene temperature pridobivanje plina in nafte zahteven izziv. Da bi prišli do teh virov, premikamo meje tehnično in varno izvedljivega.

Naši večji projekti v globinah oceanov vključujejo naftno ploščad Perdido v Mehiškem zalivu, ki je z 2.450 metri postavila svetovni globinski rekord za naftno ploščad. Drugi projekti v Mehiškem zalivu vključujejo projekta Mars B, v sklopu katerega smo razvili novo ploščad, ki bo pospešila pridobivanje nafte s polja Mars, in Cardamom Deep, ki ga razvijamo s ploščadi Auger.

Uspešno napreduje tudi razvoj projekta Stones, ultraglobokomorskega črpališča nafte in plina z najglobljim proizvodnim obratom na svetu, ki bo ležal na globini približno 2.900 metrov.

Naši drugi globokomorski pionirski dosežki vključujejo projekt Parque das Conchas (BC-10) ob obali Brazilije, v okviru katerega smo na morsko dno prvič namestili velike električne črpalke za črpanje nafte in plina iz nizkotlačnih nahajališč.

V projektu Gumusut-Kakap, ki poteka v vodah ob Maleziji, uporabljamo napredne tehnologije in inovativen pristop, ki njegove proizvodne vrtine povezuje z obstoječo ploščadjo.

place Holder

Orodja strani